Avoin ohjelmahaku 2017

*** DiDan avoin ohjelmahaku on päättynyt. Työryhmä kiittää hakijoita mielenkiinnosta! Kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä syyskuun loppuun mennessä. ***

Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyi vuoden 2013 CrossOver-festivaalilla.
Kuva: Ismo Helén

 

Yhteisötaidetta, painavaa spoken wordia tai musiikillista irrottelua… DiDa – Disability Day Art & Action 2017 etsii vammaisuutta käsittelevää tai vammaisten itsensä tekemää kulttuuri- ja taideohjelmaa verkostofestivaalin päätapahtumaan 3.12.2017.

DiDa – Disability Day Art & Action 2017 järjestetään toista kertaa viikolla 48 (27.11.-3.12). Kyseessä on verkostofestivaali, joka toteutetaan yhdessä vammaisjärjestöjen ja kulttuurialan toimijoiden kesken. Tapahtuman tarkoitus on tuoda vammaisia ja vammattomia yhteen kulttuurin, taiteen ja yhdessä tekemisen äärelle. Samalla nostetaan esiin vammaisten oikeutta itsenäiseen ja omannäköiseen elämään.

Etsimme nyt ohjelmaa sunnuntaina 3.12.2017 Helsingin Ruoholahdessa järjestettävään DiDan päätapahtumaan. Ehdotuksesi voi olla esimerkiksi esittävää taidetta, musiikkia, kuvataidetta tai puhe-esitys. Arviointikriteereinä avoimessa haussa ovat ehdotetun ohjelman sopiminen tapahtumakokonaisuuteen ja sopivuus tapahtuman teemaan. Ehdotuksia toivotaan niin ammattilaisilta kuin harrastajilta – tärkeintä on halu osallistua vaikuttavan DiDa 2017 -tapahtuman tekemiseen. Toivomme, että tekijöiden joukossa on vammaisia ihmisiä.

Päätapahtuma järjestetään 3.12.2017 Ruohis tapahtumatilassa (Itämerenkatu 21, Helsinki). Tila sijaitsee Ruoholahden ostoskeskuksen toisessa kerroksessa ja on saavutettava. Tapahtuma on suunnattu esimerkiksi kulttuurista (ja urheilusta) kiinnostuneille, vammaisalan toimijoille ja kaikille muille kiinnostuneille.

Pyrimme tekemään DiDasta mahdollisimman saavutettavan järjestämällä tapahtumaan ainakin kirjoitus- ja kuvailutulkkauksen sekä tulkkauksen suomalaiselle viittomakielelle.

Hae mukaan 6.8.2017 mennessä. Huomioithan, että esitysten maksimikesto päätapahtumassa on 20 minuuttia. Ilmoitamme hakijoille valinnasta syyskuun loppuun mennessä.

Maksamme esityksistä mahdollisuuksien mukaan. Katamme kuitenkin vähintään esiintyjien matka- ja ruokakulut. Kerrothan lomakkeella kustannusarvion osallistumisestasi.

DiDan pääyhteistyökumppaneita ovat Kynnys ry, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Abilis-säätiö, Tukilinja ja Kulttuuria kaikille -palvelu. Pääyhteistyökumppaneiden edustajat toimivat myös avoimen haun kautta ilmoitettujen ohjelmaehdotusten arvioijina. Etsimme myös uusia yhteistyökumppaneita mukaan verkostoon. Jos organisaatiosi on kiinnostunut tekemään kansainvälisestä vammaisten päivästä näkyvän ja kuuluvan tapahtuman, ole yhteydessä tapahtuman tuottajaan.

Jos joulukuu tulee liian nopeasti, voit myös alkaa jo suunnitella ohjelmaa vuodelle 2018. Haluamme tehdä DiDasta ja kansainvälisestä vammaisten päivästä säännöllisen ja vuoden odotetuimman taiteen, kulttuurin ja asiaohjelman areenan. Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Oona Simolin
DiDa 2017 -tapahtuman tuottaja
puh. 044 2909 651
info@disabilityday.fi