Illusionist’s Visions

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen lyhyetlokuva Illusionist´s Visions sai alkunsa blogipostauksesta, jossa Ronja kertoo unelmastaan opiskella viittomakielen tulkiksi. Oppilaitoksista hänelle kuitenkin vastattiin, että suomalaisen viittomakielen opiskelijoilta edellytetään näköaistia.

Illusionist´s Visions ei ole taistelukertomus opiskelupaikasta vaan tarina unelmista. Fyysisesti etuoikeutetut ihmiset rajoittavat herkästi vammaisten oikeuksia ylläpitämällä kuvitelmia, mitkä asiat ovat vammaisille mahdollisia ja mitkä eivät. Oletukset, että näkövammainen ei tekisi taikatemppuja tai puhuisi viittomakieltä ovat alitajuisia muureja inkluusion tiellä.

Illusionist´s Visions on yksi välähdys näkövammaisena elämisestä. Elokuvassa on useita sameita ja epätarkkoja kohtauksia, jotka kenties houkuttelevat näkevän yleisön sulkemaan silmänsä ja seuraamaan kuvailutulkkausta.

Kieli: englanti
Tekstitys: englanti
Kesto: 05:30 min
Pääosassa: Ronja Oja
Käsikirjoitus: Ronja Oja ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen
Ohjaus, puvut, kuvaus ja leikkaus: Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen

Elokuvan mainosjuliste, jossa Ronja on oranssia taustaa vasten. Alareunassa niiden elokuvafestivaalien logot, joihin lyhytelokuva on otettu mukaan.