Näkövammaisten kulttuuripalvelu: opastettu kierros Teatterimuseossa

Mies kurottautunut lavasteesta ulos valkoisessa takissa, suutelee silmät kiinni korokkeella seisovaa naista, jolla musta pitkä iltapuku. Kuvan etualalla nainen valkoisessa paidassa, hiukse letitettyinä ja rullaluistimet jalassa. Katsoo ilmeettömänä kuvan oikeaan laitaan.
Elina Aalto (Kitty), Markus Järvenpää/Stefan Karlsson (Vronski), Krista Kosonen (Anna Karenina). L. Tolstoi – A. Zholdak – V. Zholdak: Anna Karenina. Turun Kaupunginteatteri 2010. Ohjaus: Andriy Zholdak. Kuva: Robert Seger.

ti 28.11. klo 16.30-18.00
Opastettu kierros Teatterimuseossa

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n opastuskierroksella Teatterimuseossa tutustutaan museon näyttelyihin ja toimintaan sekä erityisesti Näytelty rakkaus -näyttelyyn ja museon moniaistiseen materiaaliin.


Näytelty rakkaus avaa näkökulmia siihen, miten ja mistä lähtökohdista rakkautta on sadan vuoden aikana suomalaisilla näyttämöillä kuvattu. Näyttely lähestyy rakkautta hallitsevana tunnetilana, joka sekä voimauttaa, muuttaa maailmaa että tuhoaa.


Opastuskierros maksaa 10 e ja se maksetaan käteisellä paikan päällä Kulttuuripalvelun toimistonhoitajalle. Näkövammaisen avustajan sisäänpääsy on maksuton. Mukaan mahtuu enintään 20 näkövammaisen ja avustajan ryhmä. Saavuthan museon lippuaulaan viimeistään 10 minuuttia ennen kierroksen alkamista. Teatterimuseon osoite on Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki.
Ilmoittaudu opastuskierrokselle 21.11. mennessä ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen osallistun[at]kulttuuripalvelu.fi tai puhelimitse kulttuurisihteeri Tanja Rantalaiselle p. 040 964 9288.
Lisätietoja näyttelystä Teatterimuseon verkkosivuilta.

Saavutettavuus

Teatterimuseon pääovelle pääsee luiskaa pitkin (kaltevuus n. 9 %). Oikeanpuoleinen ovipari avautuu painikkeella. Tarvittaessa apua saa vahtimestarilta (puh. 040 1922 300). Avustajat pääsevät sisään maksutta ja myös avustajien osallistuminen kierrokselle on maksutonta.

Museo sijaitsee toisessa kerroksessa, jonne on kulku hissillä. Näyttely on pääosin liikkumisesteetön. Näyttelyvalvoja avaa pyydettäessä liikkumisesteettömät käynnit sekä asentaa luiskat Arkadia-teatterin näyttämölle.

Museossa ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.

Kaapelitehtaalla on yhteensä viisi esteetöntä autopaikkaa kolmessa eri paikassa.

Museon sisäänkäynnin edessä Kaapelitehtaan pysäköintialueella on kaksi esteetöntä autopaikkaa, joissa pysäköintiaikaa ei ole rajattu. Autopaikkojen leveydet ovat 370 cm ja 360 cm.

Kaapelitehtaan sisäpihalla, kulman takana sisäänkäynnistä, F-portaan vieressä on yksi esteetön autopaikka, jossa pysäköinti on rajoitettu neljään tuntiin. Paikan leveys on 243 cm.

Kaapelitehtaan sisäpihalla, D-portaan läheisyydessä on kaksi esteetöntä autopaikkaa, joissa pysäköinti on rajoitettu neljään tuntiin. Autopaikkojen leveydet ovat 295 cm ja 305 cm.

Esteettömän wc:t sijaitsevat ala-aulassa ja museon näyttelytiloissa, 2. kerroksessa. Molemmissa wc-tiloissa on istuimen vieressä vapaata tilaa molemmilla puolilla.

Lue lisää Teatterimuseon saavutettavuudesta tästä.

Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki