Päätapahtuma Helsingin kaupunginmuseolla

Disability Day Art & Action huipentuu kansainvälisenä vammaisten päivänä Helsingin kaupunginmuseolle 3.12. klo 16-22! Haluamme näyttää, että toimintarajoitteisuuden ei tarvitse merkitä työkyvyttömyyttä. Sen ei pitäisi myöskään rajoittaa osallistumista kulttuurin ja taiteen tekoon joko harrastajana tai ammattilaisena. Vuoden vaikuttavimman suorituksen vammaiskulttuurin alalla palkitsemme tapahtumassa Kynnyksen raadin myöntämällä Vimma-palkinnolla ja siihen kuuluvalla Tukilinjan 5000 euron työskentelyapurahalla.

Helsingin kaupunginmuseo on liikkumisesteetön ja tilassa on induktiosilmukka. Tilaisuudessa on viittomakielen tulkkaus ja kirjoitustulkkaus.

Tapahtumassa voi herkutella Aula työkodin pop-up kahvila Liemen herkuilla sekä tehdä ihania löytöjä Lyhty ry:n Luovillan ja Pertin Valinnan, Abilis-säätiön ja Aula-työkodin taidekäsitöiden myyntipisteiltä.

Tapahtuman aikataulu on seuraava:

16:00-16:10 Avajaistervehdys

 

16:10-16:30 Kalevi Helvetti

Kalevi Helvetti, aka Pertti Kurikka, on taiteilija, muusikko ja runoilija, joka on valittu vuoden 2019 taiteilijaksi (Kettuki ry)

 

16:30-17:00 Aktivismi vaikuttamisen välineenä

Paneelikeskustelu

Video/GIL, Milla Lindh, Carmen Baltzar, Ismo Helen

 

17:00-17:30 Taiteilijuus ja sen toteutuminen

Taiteilijat kertovat taiteestaan ja taiteellisesta työskentelystään valitsemallaan tavalla.

Jenny Juulia Wallinheimo-Heimonen,  Juhani Rusanen, Sanni Purhonen

 

17:30-18:00 Visual Voice

Esityksissä laulujen tekstit saavat sekä perinteisen lauletun tulkinnan lisäksi upeat viittomankieliset tulkinnat Suomen ensimmäisen Teatterikorkeakoulusta valmistuneen kuuron näyttelijän Silva Belghitin toimesta. Lisäksi yhtyeessä vaikuttavat laulaja Laura Turunen ja tuottaja Juha-Miguel Peltomaa.

 

18:00-18:15 Nasima Razmyar

Helsingin apulaispormestarin sanat kaupungin puolesta.

 

18:15-18:45 Mitä pitäisi muuttaa

Paneeli Outi Salolahden aloittamana.

Rosa Meriläinen, Johanna Karimäki, Paula Tuovinen, Silva Belghiti

 

18:45-19:55 Vimma-palkinnon jako

Tavoitteena on palkita sellaisia taideteoksia, taiteellista toimintaa tai taidetapahtumia, joissa vammaisuus ja toimintarajoitteisuus on tuotu yhteiskunnalliseen tietoisuuteen ja keskusteluun tavalla, joka on herättänyt laadullaan positiivista huomiota.

 

Tilaisuuden juontavat Jaana Tiiri sekä Markus Raivio.

 

Lämpimästä tervetuloa!

 

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2168541159847540/

Helsingin kaupunginmuseo,

Aleksanterinkatu 16

00099 Helsinki

Helsingin kaupunginmuseon estettöömyys -tiedot löytyvät täältä.

”Olemme sovittaneet tunnettujen suomalaisten artistien upeita kappaleita meidän näköisiksi. Bändimme rakentuu kuurosta ja kuulevasta maailmasta, kuitenkin kokoonpanossamme vaikuttaa viittomakieli sekä sen kulttuuri hyvin paljon.
Nämä kaksi maailmaa löysivät toisensa rakkaudesta musiikkiin, kun yhdistimme musiikin kanssa suomalaisen viittomakielen. Rakkaudella ei ole rajoja ja haluamme näyttää, ettei niin ole musiikillakaan. Musiikki kuuluu kaikille – haluamme, että se näkyy, kuuluu ja tuntuu! Laulujen kautta haluamme koskettaa ihmisiä, antaa voimaa ja innostaa.
Laulujen lyriikat on kääntänyt Suomen ensimmäinen Teatterikorkeakoulusta valmistunut kuuro näyttelijä, Silva Belghiti, joka myös laulaa viittomakielellä. Laura Turunen tulkitsee perinteisellä laululla ja tuottaja Juha- Miguel Peltomaa on sovittanut musiikin.” Kuvan on ottanut Annika Posti.

 

Kalevi Helvetti on punk-kitaristi Pertti Kurikan alter ego. Kalevi on kuvataiteilija, jonka töitä on ollut esillä esimerkiksi Mäntän kuvataidefestareilla ja häneltä on julkaistu runo/kuvakirja sekä kuunnelmakasetti. Lisäksi Kalevi Helvetti on pitänyt kauhuaiheisia piirustustyöpajoja niin alakoululaisille kuin aikuisille sekä esiintynyt lukuisia kertoja yleisölle bändin säestämänä. Kuvan on ottanut Jussi Hyvärinen.