Kort på svenska

Vad är DiDa?

DiDa – Disability Day Art & Action är en nätverksfestival som firas i samband med den internationella funktionshinderdagen den 3 december. DiDa vill lyfta fram frågor om mänskliga rättigheter och jämställdhet genom högkvalitativa och tankeväckande konstverk, kulturprogram och andra handlingar.

Som en del av Finlands jubileumsårs program lyfter DiDa- nätverksfestivalen fram funktionshindrades rätt till ett självständigt liv och självbestämmande.

Vad händer på festivalen?

DiDa:s huvudevenemang ordnas den 3.12.2017 i Ruohis tapahtumatila, Gräsviken, Helsingfors.

I år firas DiDa hela veckan från den 27.11 till den 3.12. I veckans program ingår seminarier, utställningar med tolkade guidningar och mycket mer.

Om du arrangerar eller vill arrangera ett evenemang, som berör funktionshinder under festivalveckan, är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till DiDa:s producent.

Vem organiserar DiDa?

DiDa är organiserad av Tröskeln rf, Abilis-säätiö, Tukilinja, Eucrea Finland rf och Kultur för alla.

DiDa arrangeras i år för andra gången av fler handikapporganisationer, aktörer inom kulturfältet och andra organisationer. Vi letar efter partners att samarbeta med som programproducent eller huvudpartner. Om du är intresserad av att samarbeta, ta kontakt med producenten.

Tillgänglighet

Festivalen kommer att göras så tillgänglig som möjligt. Alla utrymmen har tillgängliga ingångar och toaletter.

Ytterligare information om de olika platsernas tillgänglighet uppdateras på denna webbplats.

Kontakt

Producent Oona Simolin, tel. +358 44 2909 651, info@disabilityday.fi